INTERNATIONALE DAG VAN DE DANS

Internationale Dag van de Dans in Breda

Met hulp van een aantal landelijke en lokale partners heeft Dansnest in 2021 de Internationale Dag van de Dans naar Breda gehaald en gevierd met 5 pop up performances door heel de stad. De Internationale Dag van de Dans is al jarenlang een internationaal fenomeen. De viering werd begin jaren tachtig geïnitieerd door het International Theatre Instituut; de belangrijkste partner voor performance art van UNESCO. De dag streeft ernaar om educatie en participatie in dans aan te moedigen door middel van evenementen en festivals die jaarlijks op 29 april over de hele wereld worden gehouden. 

Dansnest is voornemens de Internationale Dag van de Dans samen met partners tot een jaarlijks terugkerend en groeiend fenomeen in Breda te maken.

Dag van de Dans in 2023

In co-creatie met vijf lokale partners ondezochten we in deze editie wat het betekent om verbonden te zijn. Met meer dan tachtig bewoners uit Breda Zuid West is er gedanst. Er zijn dansontmoetingen geweest tussen jong en oud op plekken waar men het niet verwacht en met mensen die niet snel aan een culturele activiteit deelnemen. Zie hier de film die op 29 april 2023 zowel offline als online in première ging.

https://vimeo.com/821970104

Dag van de Dans in 2022

In dit jaar is het idee wild gegroeid door de samenwerking met Cultuurnacht Breda. Er zijn tal van organisaties aangesloten. Tijdens de eerste Culturele Zondag in Breda, op 24 april 2022, is er een clip geschoten van alle dansers, makers en groepen uit de stad die zich hartstochtelijk hebben verbonden aan dit evenement. We vieren de Internationale Dag van de Dans dit jaar met het uitbrengen van deze clip op 29 april.

Andere projecten

Facebook
Instagram