29, 30 JUNI & 6, 7 JULI 2024

Presentatie van proces en choreografie van De Ader in Breda. Met betrokkenheid van bewoners, studenten, makers en wijkprofessionals. Georganiseerd midden in de wijken van Breda Zuid West. Wandel mee en ontdek in confrontatie met het leven zelf waar de kunst schuilgaat. 

29, 30 JUNI & 6, 7 JULI 2024

DE ADER - DANS DOOR DE BUURT

LOCATIE CURIO, TUINZIGTLAAN 12

AANVANG 14.00  EN 15.00 UUR 

AANMELDEN: https://deaderbreda.nl/meedoen/#contact

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

23 JUNI 2024

Voorstelling met dansers 70+ I.s.m. Dansschool Charlotte Chartrér 

23 JUNI 2024

DE ADER - SPIN OFF

PRINCENHOF DANSERS PRESENTEREN...

SCC DE KOE, AMBACHTENLAAN 1, BREDA

INFO: https://www.charlottes-dansstudio.nl/contact

 

 

 

21 MEI - 7 JUNI 2024

Jeugddansvoorstelling en workshop over sociale interactie uitgevoerd door studenten van 

Fontys Academy of the Arts- Docent Dans voor groepen 5-8 van basisscholen uit de regio. 

21 MEI - 7 JUNI 2024

DANSVOORSTELLING FONTYS STUDENTEN

FONTYS - ACADEMY OF THE ARTS TILBURG

OPENBAAR 5 JUNI 2024 19.00-20.00 UUR

AANMELDEN INFO@DANSNEST.NL

19 MEI 2024

Het kunstwerk Portal Landscape van We Make Carpets is te zien rondom het gebouw van het spiksplinter nieuwe indoor sportcentrum De Kragt. De onthulling wordt gedaan met een choreografie van Dansnest. Deze gelegenheid valt samen met een andere activiteit: de lancering van een wandeling van Kwiek in de wijk. 

 

19 MEI 2024

OPENING KUNSTWERK 

PORTAL LANDSCAPE

TERHEIJDENSEWEG 416 BREDA

AANVANG 14.00 UUR VRIJE TOEGANG 

15 APRIL 2024

15 APRIL 2024

ARK - PERFORMANCE

MUZIEKGEBOUW EINDHOVEN

BESLOTEN

14 FEB - 29 APRIL

Vind je het leuk om eens door de ogen van een maker naar de omgeving te kijken die je zo goed kent? Wandelen en meepraten over de buurt? Doe mee! Aanmelden via link.

 

14 FEB - 29 APRIL

DE ADER - WALK TALK MOVE

STARTPUNT: CURIO ISK

ADRES: TUINZIGTLAAN 12, BREDA

AANMELDEN: https://deaderbreda.nl/meedoen/#contact

1 NOVEMBER 2023

14:30 uur Welkom door Esther de Raad (Princenhof/ Wij begint bij jou)

14:35 uur Opening door Hilda Vliegenthart (Nieuwe Veste) en John Beckers (WIJ begint bij jouZorg voor elkaar Breda)

14:40 uur Lezing van Frans van der Brugge (Pluk Fysio en Schrijver) over de invloed van bewegen en creativiteit op je lichaam & geest

15:00 uur Verhaal van Ries de Jong, begeleid door pianomuziek van Marieke Wulffraat

15:10 uur Dansworkshop De-ader door Dansnest Broedplaats Voor Dans met dansers van Princenhof

15.30 uur Afsluiting en mogelijkheid om de expositie te bekijken

1 NOVEMBER 2023

DE ADER - OPENBARE WORKSHOP

NIEUWEVESTE BIBLIOTHEEK CENTRUM

MOLENSTRAAT 6 BREDA

14.30 - 16.00 UUR TOEGANG GRATIS

 

12 OKTOBER 2023

De Podiumproeverij is terug van (niet) weggeweest! Voor een lage prijs maak je kennis met theaterproducties van Makers van Breda. Deze editie Dansnest, Mathilde Nobel en Corpo Maquina Society.
Geniet in Bloos van ons gunstig geprijsde bierassortiment, huiskamersfeer en bekijk als één van de eerste nieuw werk van deze makers.

 

12 OKTOBER 2023

PODIUMPROEVERIJ - MAKERS VAN BREDA

PODIUM BLOOS 

BREDA

TICKETS https://podiumbloos.nl/evenement/podiumproeverij/

23 SEPTEMBER 2023

Eerste editie van het Hart van Zuid Festival, een inclusief en gratis toegankelijk festival waarbij verbinding centraal staat.

ARK verbeeldt op een slimme, spectaculaire manier onze maatschappelijke worsteling met klimaatverandering en zet de kijker stiekem aan het denken. Over druk die we op elkaar uitoefenen die het probleem vergroten en ons onvermogen om samen één juiste beweging in gang te zetten om een leefbare wereld ook in de toekomst zeker te stellen. Een boeiende voorstelling van jonge professionals.

23 SEPTEMBER 2023

ARK - HART VAN ZUID FESTIVAL

LOCATIE CREATIEVE BROEDPLAATS OOST

HENGELO

www.hartvanzuidfestival.nl

29 AUGUSTUS 2023

We moeten continu improviseren in het contact met de ander. Wat ontdekken we als we contact bekijken vanuit het perspectief van de wederkerige aandacht tussen twee danspartners? Kort Contact is een interactieve performance met drie dansers die onderzoekt hoe de kennis van dansers over beweging en aandacht, impact heeft op de deelnemende publiek. 

29 AUGUSTUS 2023

KORT CONTACT

OPLEIDINGSINSTITUUT DJI

DEN HAAG

BESLOTEN

12 JULI 2023

ARK verbeeldt op een slimme, spectaculaire manier onze maatschappelijke worsteling met klimaatverandering en zet de kijker stiekem aan het denken. Over druk die we op elkaar uitoefenen die het probleem vergroten en ons onvermogen om samen één juiste beweging in gang te zetten om een leefbare wereld ook in de toekomst zeker te stellen. Een boeiende voorstelling van jonge professionals.

12 JULI 2023

ARK

KLOOSTER BRABANTLAAN

BREDA

TOEGANKELIJK VOOR BUURTBEWONERS

8 & 9 JULI 2023

ARK verbeeldt op een slimme, spectaculaire manier onze maatschappelijke worsteling met klimaatverandering en zet de kijker stiekem aan het denken. Over druk die we op elkaar uitoefenen die het probleem vergroten en ons onvermogen om samen één juiste beweging in gang te zetten om een leefbare wereld ook in de toekomst zeker te stellen. Een boeiende voorstelling van jonge professionals op talentenpodium Poolshoogte in samenwerking met Deventer Op Stelten.

8 & 9 JULI 2023

ARK - POOLSHOOGTE I.S.M.

DEVENTER OP STELTEN

https://deventeropstelten.nl/ark-dansnest/

24 JUNI 2023

Het is een uitnodiging aan iedereen om mee te denken en mee te doen. Samen met de bewoners gaan we op zoek naar de vraag wat natuurlijk evenwicht, in balans zijn, voor ons betekent. ‘How to build an ark’ is cross-over community art project in Tilburg West met dans, beeldende kunst, freerunning, film en fotografie waarbij je kunt kijken, meedoen en ontmoeten. De choreografie, expo en soundscapes van alle playgrounds ‘How to build an ark’ zijn te zien en worden gepresenteerd op 24 juni tussen 14.00-16.00 uur. Mede mogelijk gemaakt door Kruispunt Contourdetwern, Stichting Boudewijn van Gorp, WIJ West, Art-Fact

24 JUNI 2023

HOW TO BUILD AN ARK

CROSS-OVER COMMUNITY ART

SINOPELSTRAAT 1, TILBURG WEST

14.00 - 16.00 UUR TOEGANG GRATIS

JUNI 2023

De performance ARK van Dansnest is afgelopen voorjaar in première gegaan in BredaDe thematiek van ARK vormt de inhoudelijke rode draad voor dit nieuw te ontwikkelen community-art project How to build an ark. ARK speelde afgelopen zomers voor gelijkgestemden op verschillende festivals. Het is nu tijd om ARK naar de wijk en haar bewoners toe te brengen om juist midden in de interculturele samenleving het onderzoek te continueren.

JUNI 2023

HOW TO BUILD AN ARK - WIJKPROJECT

TILBURG WEST

I.S.M. WIJ WEST

20 & 21 JUNI 2023

ARK als inspiratiebron voor studenten van MBO Rooi Pannen Tilburg - Horeca. 
In het project Social Chef van Nele Vandeneede, worden kunst en koken nader tot elkaar gebracht. 
De studenten reflecteren op de dansvoorstelling relateren deze ervaring aan hun eigen makerschap en rol als kok.  

20 & 21 JUNI 2023

ARK - FOOD INSPIRATION DAYS 2023

EDE

BESLOTEN

www.nelevandeneede.nl/socialchef

23 & 29 APRIL 2023

Op zondag 23 april en zaterdag 29 april (de Internationale Dag van de Dans) presenteren we choreografie, impact en voortgang van De Ader.

23 & 29 APRIL 2023

DE ADER - DANS DOOR DE BUURT

LOCATIE DE VLIEREN, NOLENSPLEIN, BREDA

TIJD: 13.30-16.00

deaderbreda.nl

 

 

4 APRIL 2023

ARK als inspiratiebron voor studenten van de MBO Koksopleiding van de Rooi Pannen Tilburg. 
In het project Social Chef van Nele Vandeneede, worden kunst en koken nader tot elkaar gebracht. 
De studenten reflecteren op de dansvoorstelling relateren deze ervaring aan hun eigen makerschap en rol als kok.  Gedurende drie weken werken zij toe naar op ARK geïnspireerde gerechten.

4 APRIL 2023

ARK - ROOI PANNEN

TILBURG

BESLOTEN

www.nelevandeneede.nl/socialchef

JAN - MEI 2023

Over DE ADER

DE ADER is een initiatief van verschillende organisaties: Dansnest, Surplus, WIJ, Nieuwe Veste en BUas. Het heeft als doel het samenzijn van de bewoners van Breda te vergroten door samen te dansen.

Project DE ADER bestaat uit verschillende fasen. In de eerste fase, die van januari tot en met mei 2023 duurt, worden de wijken in Breda Zuid-West verkend en leren we haar bewoners kennen. Er vinden diverse bijeenkomsten plaats waar mensen met elkaar in beweging komen. Op de hoogte blijven van alle data en locaties? Mail naar info@dansnest.nl voor meer informatie.

JAN - MEI 2023

DE ADER 

WIJKPROJECT

BREDA ZUID WEST

facebook.com/deaderbreda

21 DECEMBER 2022

We moeten continu improviseren in het contact met de ander. Wat ontdekken we als we contact bekijken vanuit het perspectief van de wederkerige aandacht tussen twee danspartners? Kort Contact is een interactieve performance met drie dansers die onderzoekt hoe de kennis van dansers over beweging en aandacht, impact heeft op de deelnemende publiek. Met kunstenaars en zorgprofessionals: een experiment met 25 bejaarde bewoners in Den Haag, om een 'community of care' te vormen en levenslust te versterken en te vieren! 

21 DECEMBER 2022

KORT CONTACT - TOEKOMSTZORG

ZORGCENTRUM 

DEN HAAG

(BESLOTEN)

19 NOVEMBER 2022

Maar wat is het Stadspodium? Het is een podium wat zich beweegt door de stad. Waar mensen iets willen optreden, organiseren, presenteren en/of exposeren. Waar creatievelingen, doeners en denkers samen komen. Nieuwsgierig naar meer? Zie het programma op instagram.

19 NOVEMBER 2022

KORT CONTACT - STADSPODIUM 

WIJKCENTRUM DE VLIEREN

NOLENSPLEIN BREDA

16.00-18.00 UUR TOEGANG GRATIS

20 OKTOBER 2022

Na een succesvolle eerste editie keert de Podiumproeverij terug! Podiumkunstmakers uit Breda organiseren dit najaar drie keer een Podiumproeverij. Wie zijn de makers en waar zijn ze mee bezig? In een knusse huiskamersetting op het Speelhuisplein kun je genieten van muziek, bierarrangementen en hapjes. De makers presenteren hun werk, geven korte performances, experimenteren of lopen rond met een vraag. Deze editie wordt door Dansnest, Stormkamer, Bureau Pees, Compagnie21/Tiuri samen vormgegeven. Tickets € 10,- (incl 2 consumpties) Locatie Speelhuisplein (Nieuwe Naam voor Klavers Jansen terrein waar PodiumBloos gevestigd is)

20 OKTOBER 2022

PODIUMPROEVERIJ - ONTMOET DE MAKERS

SPEELHUISPLEIN BREDA

AANVANG 20.00 UUR (INLOOP VANAF 19.30 UUR)

TICKETS: https://podiumbloos.nl/podiumproeverij-tweede-editie/

11 OKTOBER 2022

We moeten continu improviseren in het contact met de ander. Wat ontdekken we als we contact bekijken vanuit het perspectief van de wederkerige aandacht tussen twee danspartners? Kort Contact is een interactieve performance met drie dansers die onderzoekt hoe de kennis van dansers over beweging en aandacht, impact heeft op de deelnemende publiek. in dit geval eerstejaars studenten verpleegkunde.

11 OKTOBER 2022

KORT CONTACT 

HAAGSE HOGESCHOOL 

DEN HAAG (BESLOTEN)

10 OKTOBER 2022

Kort Contact
Leren improviseren in het moment door beweging

Elke dag staat bol van contact met de ander. Toch is de manier waarop we verbinding maken telkens weer anders. 
En dan vertelt een vriendin, buurman, familielid of collega opeens over de dood. Van zichzelf of van iemand anders. Hoe maak je dan contact? Wat gebeurt er als je dit contact vergelijkt met de manier waarop twee dansers contact maken? Hoe kan de kennis van getrainde dansers over beweging, aandacht en choreografie helpen bij het gesprek over contact rond de dood?

Kort Contact is een dansvoorstelling die overgaat in een interactieve sessie tussen deelnemers en dansers. Thema's: afstand en nabijheid, aandacht geven, (oog)contact maken, iemand volgen en de leiding nemen.

10 OKTOBER 2022

KORT CONTACT 

ISM ACADEMIE VOOR BEELDVORMING EN

JEROEN BOSCH ZIEKENHUIS

DEN BOSCH (BESLOTEN)

2 EN 5 OKTOBER 2022

We moeten continu improviseren in het contact met de ander. Wat ontdekken we als we contact bekijken vanuit het perspectief van de wederkerige aandacht tussen twee danspartners? Kort Contact is een interactieve performance met drie dansers die onderzoekt hoe de kennis van dansers over beweging en aandacht, impact heeft op het deelnemende publiek. Dans: Tom Pham Margot Kerstens Lili Kok

2 EN 5 OKTOBER 2022

KORT CONTACT

WEEK TEGEN EENZAAMHEID

LOCATIES DEN BOSCH 

 

10 SEPTEMBER 2022

Beeldend kunstenaar Sil Krol ontwikkelde speciaal voor deze voorstelling een sculptuur. ARK is een voorstelling met twee dansers Tommy Pham en Carlo Camagni. Er ligt een manshoge sculptuur midden op een plein, alsof het zo uit de lucht is komen vallen. Het is een beeld dat uitnodigt om van alle kanten te bekijken. In één oogopslag is niet duidelijk hoeveel vlakken er zijn. Het is een octahedron, een achtvlak. Twee dansers, ieder met een eigen stijl, brengen het beeld in beweging. In hun voornemen om te gaan met iets dat groter is dan zijzelf benaderen ze het object onderzoekend, speels en vloeiend, maar ook ruw en risicovol met invloeden van freerunning. De sculptuur wordt derde danser. ARK is een onderzoek naar evenwicht.

10 SEPTEMBER 2022

ARK 

OPENING 

CULTUURHUIS DE NOBELAER

ETTEN LEUR

28 AUGUSTUS 2022

Namen en nummers Breda komt voort uit het Amsterdamse project Namen en Nummers waarmee sinds 2012 jaarlijks de weggevoerde Joden uit de Oosterparkbuurt worden herdacht. ‘Uit het donker naar het licht’ is het leidmotief van artistiek leider Ida van der Lee. Alles wat er niet mag zijn, wat taboe is, dat weggestopt is, kan rekenen op haar aandacht. Het ritueel is op een zorgvuldige manier door de kunstenaar ontwikkeld en vormgegeven.

Na de Oosterparkbuurt en een pilot in 2021 in Tilburg organiseert Verhalis de komende jaren ook in andere steden in Brabant herdenkingen.

28 AUGUSTUS 2022

DUET WAT ALS

NAMEN EN NUMMERS BREDA

I.S.M. VERHALIS, BUREAU PEES EN STUDIO SOLO

https://www.verhalis.nl/namenennummersbreda

5 AUGUSTUS 2022

Beeldend kunstenaar Sil Krol ontwikkelde speciaal voor deze voorstelling een sculptuur. ARK is een voorstelling met twee dansers Tommy Pham en Carlo Camagni. Er ligt een manshoge sculptuur midden op een plein, alsof het zo uit de lucht is komen vallen. Het is een beeld dat uitnodigt om van alle kanten te bekijken. In één oogopslag is niet duidelijk hoeveel vlakken er zijn. Het is een octahedron, een achtvlak. Twee dansers, ieder met een eigen stijl, brengen het beeld in beweging. In hun voornemen om te gaan met iets dat groter is dan zijzelf benaderen ze het object onderzoekend, speels en vloeiend, maar ook ruw en risicovol met invloeden van freerunning. De sculptuur wordt derde danser. ARK is een onderzoek naar evenwicht.

5 AUGUSTUS 2022

ARK

THEATERFESTIVAL BOULEVARD

ZUIDERPARK DEN BOSCH

AANVANG 15.00  EN 19.30

3 AUGUSTUS 2022

We moeten continu improviseren in het contact met de ander. Wat ontdekken we als we contact bekijken vanuit het perspectief van de wederkerige aandacht tussen twee danspartners? Kort Contact is een interactieve performance met drie dansers die onderzoekt hoe de kennis van dansers over beweging en aandacht, impact heeft op het deelnemende publiek. Dans: Carlo Camagni Margot Kerstens Lili Kok

3 AUGUSTUS 2022

KORT CONTACT

KLOOSTER BRABANTLAAN

(BESLOTEN)

 

9 JULI 2022

Art project in Dutch refugee centre.

9 JULI 2022

ARK - PERFORMANCE & PARTICIPATIE

I.S.M. DE VROLIJKHEID

AZC GILZE RIJEN (BESLOTEN)

14 JUNI 2022

Pier15, Blind Walls Gallery, Graphic Matters, Nine Yards Skatepark co. & DVDL hebben een idee…


Sport én cultuur zijn onmisbaar voor een toekomstbestendige stad. Sport houdt mensen vitaal en cultuur prikkelt hun geest. Wat als je beide op dezelfde plek kan ervaren? Pret! maakt onverwachte ontmoetingen mogelijk door inspanning en ontspanning te combineren in een groene omgeving. 

14 JUNI 2022

ARK TIJDENS PRET!

PIER 15, VEILINGKADE BREDA

https://www.wijmakenpret.nl

27 MEI TM 12 JUNI 2022

I.s.m. Anouk van den Berg en Peter Dictus van Bureau Pees werkt Dansnest aan een bijzondere locatievoorstelling over Moederheil, het zogeheten doorgangshuis in Breda waar tientallen jaren ongehuwde zwangere meisjes en vrouwen gedwongen werden hun kinderen af te staan. De voorstellingen vinden plaats op locatie, in het parkje van het voormalige doorgangshuis.

27 MEI TM 12 JUNI 2022

MOEDERSKIND  

I.S.M. BUREAU PEES

PARKJE VALKENIERSLAAN 

TICKETS https://www.ticketcrew.nl/tickets/moederskind

25 MEI 2022

We moeten continu improviseren in het contact met de ander. Wat ontdekken we als we contact bekijken vanuit het perspectief van de wederkerige aandacht tussen twee danspartners? Kort Contact is een interactieve performance met drie dansers die onderzoekt hoe de kennis van dansers over beweging en aandacht, impact heeft op de deelnemende vrijwilligers en cliënten. 

25 MEI 2022

KORT CONTACT

DE ZONNEBLOEM

POSTCOVIDPICKNICK

DELFT (BESLOTEN)

21 MEI 2022

The Artistic Research Festival is a joint initiative between the five Master programs of Fontys University of the Arts to celebrate Artistic Research as a fundamental methodology enhancing artistic and educational processes. 

21 MEI 2022

KORT CONTACT

ARTISTIC RESEARCH FESTIVAL

FONTYS

11 MEI 2022

We moeten continu improviseren in het contact met de ander. Wat ontdekken we als we contact bekijken vanuit het perspectief van de wederkerige aandacht tussen twee danspartners? Kort Contact is een interactieve performance met drie dansers die onderzoekt hoe de kennis van dansers over beweging en aandacht, impact heeft op het deelnemende publiek. Dans: Carlo Camagni Margot Kerstens Lili Kok

11 MEI 2022

KORT CONTACT

BUAS BREDA

SOCIAL INNOVATION - PERFORMATORY

10 MEI 2022

We moeten continu improviseren in het contact met de ander. Wat ontdekken we als we contact bekijken vanuit het perspectief van de wederkerige aandacht tussen twee danspartners? Kort Contact is een interactieve performance met drie dansers die onderzoekt hoe de kennis van dansers over beweging en aandacht, impact heeft op de deelnemende vrijwilligers en cliënten.

10 MEI 2022

KORT CONTACT

NATIONALE VERENIGING

DE ZONNEBLOEM

DELFT (BESLOTEN)

5 MEI 2022

De wens van Dansnest om met een ruimtelijk object te werken en de wens van beeldend kunstenaar Sil Krol om zijn werk in een theatrale setting te laten communiceren, bracht ze in 2021 samen. Een object als podium, sculptuur en decor voor dansers. Ark is een onderzoek met verschillende makers naar evenwicht. 

5 MEI 2022

ARK - ENSCHEDE

MAKERS FESTIVAL TWENTE 2022

https://tetem.nl/event/makerfestivaltwente-2022/

29 APRIL 2022

Vorig jaar introduceerde Dansnest voor het eerst de Dag van de Dans in Breda en gaf 5 pop-up performances door heel de stad. Dit jaar is het idee wild gegroeid door de samenwerking met CultuurnachtBreda en zijn tal van partners aangesloten. Op de eerste Culturele Zondag, 24 april in Breda, wordt er een clip gemaakt van alle dansers en groepen die zich verbinden aan de stad. Deze clip gaat tijdens de Internationale Dag van de Dans op 29 april online via tal van platforms.

 

29 APRIL 2022

INTERNATIONALE DAG VAN DE DANS

AFTERMOVIE CULTURELE ZONDAG

DANS IN BREDA 

 

 

29 APRIL 2022

We moeten continu improviseren in het contact met de ander. Wat ontdekken we als we contact bekijken vanuit het perspectief van de wederkerige aandacht tussen twee danspartners? Kort Contact is een interactieve performance met drie dansers die onderzoekt hoe de kennis van dansers over beweging en aandacht, impact heeft op de deelnemende vrijwilligers en cliënten.

29 APRIL 2022

KORT CONTACT  

NATIONALE VERENIGING

DE ZONNEBLOEM

DEN HAAG (BESLOTEN)

24 APRIL 2022

Première ARK

De wens van Dansnest om met een ruimtelijk object te werken en de wens van beeldend kunstenaar Sil Krol om zijn werk in theatrale setting te laten communiceren, bracht hen in 2021 samen. Een sculptuur als object, podium en decor voor dansers. ARK is een onderzoek met verschillende makers naar evenwicht.

Vanwege Annulering van de Cultuurnacht worden in plaats daarvan vier Culturele Zondagen georganiseerd. De eerste is op zondag 24 april 2022 vooral in het teken van dans. 

24 APRIL 2022

PREMIÈRE ARK

CULTURELE ZONDAG 

GROTE KERK BREDA

www.cultuurnachtbreda.nl

Facebook
Instagram