26 JANUARI 2019

Vanuit de zesde verdieping kijkt Dansnest naar de stad. Doorgaans creëert zij haar werk op straat, en gaat daar de interactie aan met de stad en de mensen die zich daarin bewegen. Nu zoekt ze het hogerop! In plaats van rond te vliegen, wachten de dansers op een hooggelegen plek tot er een prooi voorbijkomt. Dan duiken zij er bovenop. De lichamen en ‘jacht’methodes van de dansers zijn aangepast aan het soort prooi waarop ze jagen. De rest van de tijd zweven zij wat rond of halen stunts uit voor het plezier.

 

 

26 JANUARI 2019

CULTUURNACHT BREDA 

LOCATIE DE TERUGGAVE, GASTHUISVELDEN 11

TIJDEN 19.00 - 20.00 - 21.00 - 22.00 - 23.00 UUR

https://www.cultuurnachtbreda.nl/informatie/passe-partout-verkoop/

 

 

16 DECEMBER 2018

In het kader  van lang Leve..! doet Dansnest verschillende dansinterventies in de stad Den Bosch. De interventie GO is een ontmoeting tussen kleinkind en grootouder en geeft aanleiding om het met elkaar te hebben over de rol van dans en het stimuleren van de intergenerationele ontmoeting. Samen met vier professionele dansers en negen jongeren van Danserswijk, in de leeftijd 15-18 jaar, wordt de voorstelling KUS gedanst. De choreografie is ontwikkeld door Dansnest. Na de choreografie gaan de makers en dansers met het publiek in gesprek. 

 

16 DECEMBER 2018

LANG LEVE..!  DANSINTERVENTIE GO

LOCATIE MUZERIJE, HINTHAMERSTRAAT DEN BOSCH

 

28, 29, 30 NOVEMBER 2018

24 leerlingen meegenomen in het maken dans op locatie. In de workshops/repetities wordt extra aandacht besteed aan het themaidentiteit’ en aan (het kijken naar en gebruiken van) de omgeving van de school. Er worden opnamen gemaakt voor een film die later in het seizoen gepresenteerd zal worden voor de hele school.

28, 29, 30 NOVEMBER 2018

DANS OP LOCATIE TIJDENS CULTUURDAGEN

LOCATIE MAVO EFFENT OOSTERHOUT 

20 OKTOBER 2018

Dansnest toont een performance over het spanningsveld tussen mens & ruimte met het landschap van PIER15 skatepark als locatie.

Choreografie Dansnest, Nana van Moergestel & Neel Brans i.s.m.

Dansers Ivana Tomasevic, Ischa Havens, Charlotte Thyssen, Sammie Hermans, Rohiet Tjon Poen Gie en Hannah Mahler, laatste twee zijn studenten van Fontys – Dansacademie opleiding Urban-Contemporary

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Pier15, Zuidlijn Urban Dance Gathering, C-Mone, Festival Overslag, Breda Photo en Gemeente Breda

 

20 OKTOBER 2018

ZUIDLIJN - URBAN DANCE GATHERING

LOCATIE PIER15 SKATEPARK

TIJDEN 20.30 EN 24.00

3 OKTOBER 2018

3 OKTOBER 2018

BRABANTSE DELTA

LOCATIE  KASTEEL BOUVIGNE BREDA

TOEGANG BESLOTEN

30 SEPTEMBER 2018

Harmonie in de Linie, de naam zegt het al: een harmonieuze verbinding in de wijk middels kunst, muziek en dans. Voorafgaand aan het optreden is er een kunstroute die van start gaat bij kunstinitiatief Witte Rook. Deze route loopt door onbekende plekken zoals ateliers, woningen en winkels waar werk te zien is van kunstenaars, gemaakt in de wijk, over de wijk of geïnspireerd zijn door de wijk. De kunstroute leidt uiteindelijk naar de betonnen fundering aan de Keplerweg, een stukje industrieel verleden uit de wijk, ooit een loods voor textiel, nu een ideaal podium voor deze experimentele uitvoering. In 2019 zal er een speciale compositie voor de wijk, over de wijk en met de wijk tot stand komen. De pilot in 2018 is bedoeld om de ideeën uit te wisselen, uit te proberen en nieuwe ideeën te krijgen. 

 

30 SEPTEMBER 2018

HARMONIE IN DE LINIE

START LOCATIE Witte Rook | Keplerweg, Breda 16.00 UUR

INFORMATIE www.harmonieindelinie.nl

15 SEPTEMBER 2018

Het hoogveenfestival wordt georganiseerd door Provincie Noord-Brabant, Staatsbosbeheer en Waterschap Aa en Maas Afgelopen jaren hebben deze partijen druk gewerkt in de Groote Peel, Mariapeel en Deurnsche Peel om het hoogveen te kunnen herstellen. De werkzaamheden zijn dit voorjaar afgerond. Tijdens het festival is te zien wat er allemaal gerealiseerd is. Dansnest toont deze dag 4 keer een interactieve performance tussen 11.00 en 17.00 uur

15 SEPTEMBER 2018

HOOGVEENFESTIVAL PEELVENEN

LOCATIE BUITENCENTRUM DE PELEN - OLST 

TIJDEN: ZIE PROGRAMMA  https://www.brabant.nl/dossiers/dossiers-op-thema/natuur-en-landschap/nieuws-natuur-en-landschap/2018/hoogveenfestival-peelvenen

9 SEPTEMBER 2018

Geïnspireerd op de Kapel van hotel Nassau geeft Dansnest een voorstelling. Jaren geleden toen de Kapel nog een bouwval was heeft Dansnest hier een performance gedaan gebaseerd op de ruimte. Nu de Kapel in volle glorie is hersteld komen zij met een nieuwe feelgood voorstelling (15 minuten) waardoor de bezoeker de ruimte anders gaat ervaren en de aandacht wordt getrokken naar specifieke details die de ruimte bijzonder maken.

De voorstelling is vrij te bezoeken via de binnentuin (ingang aan de Minderbroedersstraat). Per voorstelling is er slechts plek voor 50 bezoekers. Toegang is gratis.

Aanvang voorstelling: zondag 9 september 12.00 - 13.00 - (14.00)- 15.00 en 16.00 uur.

De voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Vrienden Podiumkunsten Breda.

9 SEPTEMBER 2018

OPEN MONUMENTENDAG BREDA

LOCATIE Nassau Hotel

INGANG Minderbroedersstraat, Breda

TIJDEN 12.00 - 13.00 - 15.00 - 16.00 uur 

 

29, 30 JUNI EN 1 JULI 2018

3-daags Live Art experiment. Lijn geeft aanleiding om te ontmoeten en met elkaar in gesprek te gaan en je af te vragen of je wel of niet mee moet doen in een wereld waar de samenkomst en het samenzijn niet meer vanzelfsprekend is. Concept: Nana van Moergestel & Neel Brans | Dans: Ischa Havens, Sammie Hermans, Charlotte Thyssen, Ivana Tomasevic | Muziek: Eva Korse | Artistiek advies: Moos van den Broek

Masterclass Performing the City: De spelers van Theaterwerkplaats Tiuri verkennen de fysiek ruimte van het festivalterrein. Moderne dans voert de boventoon, maar er wordt ook gebruik gemaakt van speelse elementen als freerunning en theater. De deelnemers presenteren zich in een interactieve improvisatie met omstanders.

29, 30 JUNI EN 1 JULI 2018

LA BREDA - EXPERIMENT LIJN

LOCATIE PODIUMBLOOS BREDA

TIJDEN: ZIE PROGRAMMA WWW.LABREDA.NL

28 MEI TOT 18 JUNI 2018

In het kader van talentontwikkeling en de samenwerking met Fontys Academie voor Danseducatie neemt choreografenduo van Dansnest Nana & Neel de eerstejaars studenten mee op hun pad in het makerschap.

De voorstelling met de titel Discodip gaat over de dag dat alles anders is wanneer je iets te vieren hebt. Deze dansvoorstelling gaat over vriendschap en de grootste uitdaging in het digitale tijdperk: op bezoek gaan. Het zit vol met bruikbare tips en spelletjes voor onhandige situaties, ongemakkelijke stiltes en dansvloervrees.

28 MEI TOT 18 JUNI 2018

TOUR JEUGDDANSVOORSTELLING FONTYS

LOCATIE: DIVERSE SCHOLEN IN BRABANT

TIJDEN: BESLOTEN

18 MEI 2018

De kwetsbaarheid van het milieu; plastic soep in de zee, CO2 uitstoot en smeltende ijskappen…
Ook wij denken mee hoe we de wereld een beetje beter kunnen maken. Sinds TROEP – project in 2015 zijn we met Gemeente Oosterhout in gesprek over de vraag hoe je met een dansproject jeugd- en jongeren bewust kan maken van het probleem van zwerfafval. Deze keer doen we dat in een waardevolle samenwerking met H19 centrum voor de kunsten en Stichting BOCK met een parade door de stad. Een actie in de openbare ruimte om Oosterhouters de keuze voor te leggen om met ons mee te doen.

 

18 MEI 2018

ZWERFPARADE

LOCATIE MARKT OOSTERHOUT

TIJDEN: 10.00 TOT 11.00 OPENBAAR

9, 10 en 11 MAART 2018

Geïnspireerd op het indrukwekkende bouwwerk, de Sint Jansbasiliek in Oosterhout, denken ruim 40 jongeren na over wat het voor hen betekent om anno 2018 ergens anders onderdak te moeten vinden. Als kijker word je meegenomen in een route door de basiliek waarbij de beelden in hartslag tempo aan je voorbij trekken. Een multi disciplinaire onderdompeling waarbij iedereen heel even kan schuilen in de kunst, in de basiliek en in een wereld door betrokken jongeren vormgegeven. Deelname: Fontys Hogeschool voor de Kunsten uit Tilburg, dansgroepen h19 en muzikanten uit Oosterhout. Het gehele proces staat onder begeleiding van een cultuurcoach van h19 (Miranda van Bragt), Dansnest en Stichting Ludens. Meer informatie, ook over het educatieve project www.h19.nl.

9, 10 en 11 MAART 2018

SHELTER

LOCATIE SINT JANSBASILIEK OOSTERHOUT

TIJDEN: 9 MAART 19.30, 10 MAART 15.30 EN 19.30, 11 MAART 11.30 UUR

 

26 JANUARI 2018

Het skatepark als metafoor voor de stad. Een dansperformance met acht dansers in een voortschrijdende lijn, een poging om schouder aan schouder te kunnen bewegen met daarbij voortdurend obstakels. Dansnest onderzoekt wat het is om fysiek deel uit te maken van een veranderende samenleving. Het is een maatschappelijke uitdaging die vooral tot uiting komt daar waar Dansnest in de openbare ruimte haar werk creëert en een interactie aangaat met de omgeving. Net als in haar werk op het Station Breda en het Kasteelplein toont het skatepark Pier15 het spanningsveld tussen mens en ruimte, de risico's, de sociale dynamiek en de rauwheid van het alledaagse. Op een lijn zitten of lijnrecht tegenover elkaar, samen vormt het een choreografie.

26 JANUARI 2018

CULTUURNACHT BREDA

LOCATIE DANSNEST @ PIER15

AANVANG 19.30 - 20.30 - 21.30 - 22.30 - 23.30 UUR 

https://www.cultuurnachtbreda.nl/programma/

16 JANUARI 2018

Interactieve performance “KUS” van Dansnest

Dansnest onderzoekt met deze voorstelling hoe mensen zich gedragen in relatie tot de onderlinge ruimte waarin zij zich bevinden en verbinden. 

Dansers: 

  • Ivana Tomasevic
  • Charlotte Thyssen
  • Ischa Havens
  • Annelies Mertens
  • Sammie Hermans
  • Carlo Carmagni

Choreografie: Nana van Moergestel en Neel Brans

16 JANUARI 2018

KICK OFF 2018 BKKC EN KUNSTBALIE

LOCATIE N.T.B. IN SPOORZONE TILBURG

AANMELDEN http://kunstbalie.nl/actueel/kick-2018-we-vieren-het-samen

13 JANUARI 2018

Performing the City is een kunsteducatieproject dat plaatsvindt binnen de directe omgeving van de school. Veertig leerlingen werden geïnspireerd en artistiek gevoed door de voorstelling  ‘Around Us’ met als locatie het station van Breda. Zij maakten kennis met professionele dans en muziek in de openbare ruimte. Dertien leerlingen zijn o.l.v. Ischa Havens, Charlotte Thyssen (dans) en Keith Dick (muziekcompositie)  zelf aan de slag met het maken van kunst. Met de workshops wordt toegewerkt naar een uitvoeringsmoment tijdens de open dag van de K.S.E in januari 2018. 

13 JANUARI 2018

PERFORMING THE CITY

LOCATIE SCHOLENGEMEENSCHAP ETTEN-LEUR

AANVANG 9.30-14.00 UUR

10 NOVEMBER 2017

Dansnest danst tijdens de opening van de expositie Mantel der Liefde.

De Mantel der Liefde slaat bruggen tussen cultuur, zorg en onderwijs.
Door met ouderen, mantelzorgers en zorginstellingen samen te werken ontstaat verbinding tussen cultuur en ouderenzorg.

Meer informatie over dit project www.mantelderliefde.nl

 

10 NOVEMBER 2017

MANTEL DER LIEFDE

LOCATIE BREDA CENTRAAL

AANVANG 16.00 uur (BESLOTEN)

5 NOVEMBER 2017

Op de laatste dag van het driedaagse event Danceable, vindt tijdens het presentatieplatform de première van de voorstelling Some People Dance plaats, waarbij de ontmoeting tussen jongeren centraal staat. Onder leiding van Nana van Moergestel en Neel Brans van Dansnest gingen jongeren van de school voor speciaal onderwijs SVO Inspecteur de Vries en van jongerendansgroep Crosstown Den Haag het dansavontuur aan. Het resultaat wordt op 5 november voor het eerst aan het publiek getoond.

 

5 NOVEMBER 2017

DANCEABLE#2

LOCATIE THEATER AAN HET SPUI DEN HAAG

AANVANG 16.00 uur

31 OKTOBER 2017

Around us Een station is de verzamelplaats van mensen die zich hier een korte tijd ophouden. Een openbare ruimte voor vertrek en aankomst, beeld, geluid, ontmoetingen en het decor van een samenwerking tussen componiste Dyane Donck en de choreografie van Dansnest. Dyane liet zich door de culturele diversiteit van de nabije wijk Liniekwartier inspireren tot een compositie. Dit gaf voor Dansnest en aanleiding om deze muzikale indrukken te visualiseren. De typische constructie en elementen van het station inspireerden Dansnest tot een choreografie die de Noord en Zuidzijde verbindt. Elementen zoals privacy en intimiteit vertalen zich naar een ervaring met dans en dialoog tussen mens en omgeving. Kijken en bekeken worden, dans en beweging vloeien in elkaar over bij de indringende muziek van Dyane die je in gedachten doet reizen naar andere oorden.

31 OKTOBER 2017

AROUND US 

LOCATIE STATION BREDA

AANVANG 14.00 uur (besloten)

26 OKTOBER 2017

Kasteel is de opening van de gloednieuwe Basisschool De Fontein in Geeren Zuid Breda. Dansmaker Nele Vandeneede realiseert een choreografie op het schoolplein met de kinderen van de school en twee dansers van Dansnest: Charlotte Thyssen en Ivana Tomasevic. 

26 OKTOBER 2017

KASTEEL

LOCATIE BS DE FONTEIN, HOGE VUGHT BREDA

AANVANG 15.00 uur (besloten)

29 OKTOBER 2017

We steken allemaal wel eens de kop in het zand, lopen op hoge poten of pronken met andermans veren, maar af en toe leggen we zelf een ei. Zo heb je niets, zo heb je alles. STRUIS is een voorstelling van studenten van de Academie voor Danseducatie van Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Geschikt voor alle leeftijden.
 

29 OKTOBER 2017

STRUIS 8+ - TILBURG DANSMAAND

LOCATIE BIBLIOTHEEK KONINGSPLEIN TILBURG 

AANVANG 14.30 uur

5 OKTOBER 2017

De afgelopen vijftien jaar hebben we de basis gelegd voor een brede kijk op dans: sociaal, artistiek en op locatie. Samen met partners, makers, dansers en vrienden keken we deze avond naar de toekomst.

Ons feestelijke programma bestond uit een filmpremière, een interactieve performance, een jeugddansvoorstelling met studenten en een dansvloer voor iedereen.
 

5 OKTOBER 2017

15 JAAR DANSNEST

LOCATIE PODIUMBLOOS

AANVANG 20.00 uur (besloten)

5 OKTOBER 2017

Het volgende CAB Café #5 vindt plaats bij Podium Bloos in Breda. Op dit moment wordt er een programma samengesteld met de Nieuwe Veste en Dansnest. 

Wil jij erbij zijn? Noteer dan alvast de datum in je agenda! We starten rond 15.00 uur en sluiten de middag af met een maaltijd. 

5 OKTOBER 2017

CAB CAFE Community Art Brabant

LOCATIE Podiumbloos AANVANG 15.00 uur

AANMELDEN www.communityartbrabant.nl

 

 

10 SEPTEMBER 2017

STRUIS 7+ is een Jeugddansvoorstelling die samen met studenten van Fontys Academie voor Danseducatie ontwikkeld is. Geïnspireerd door het boek Siem Subliem van de succesvolle kinderboekenschrijfster Tosca Menten hebben de makers een geheel eigen draai gegeven aan het verhaal en de personages. Na het zien van de voorstelling in de theaterzaal van PodiumBloos kunnen de kinderen deelnemen aan een korte dansworkshop op het podium.

10 SEPTEMBER 2017

STRUIS 7+ TIJDENS LA BREDA

LOCATIE PODIUMBLOOS

AANVANG 14.00 EN 16.00 UUR

9 SEPTEMBER 2017

Dansnest i.s.m. Lucifers slagwerk 
Speciaal voor het Zuiderwaterlinie Festival, georganiseerd door Nieuwe Veste, gingen de makers van Dansnest de bijzondere samenwerking aan met Lucifers Slagwerk. De choreografie werd gecreëerd op Het Kasteelplein en geïnspireerd op het thema grenzen. Een pakkende combinatie van dans, slagwerk en gebruik van ruimte midden in een stroom van voorbijgangers die het historische plein doorkruisen. Een modern slagveld van fysieke interacties tussen dansers, muzikanten en voorbijgangers in het decor van het Kasteel van Breda.

 

9 SEPTEMBER 2017

OPEN MONUMENTENDAG 2017

LOCATIE Kasteelplein

AANVANG 13.00 - 14.00 - 15.00 - 16.00

23 EN 24 JUNI

Schatgraven in de stad Tilburg. Een klein straatje met mooie verhalen uit het verleden. Allemaal verzameld door bewoonster Pia van den Berg. Enkele verhalen komen tot leven tijdens dit evenement, waarin je door de straat loopt. Je bekijkt het verhaal in de omgeving waar het is ontstaan.
Studenten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten geven hun interpretatie van de verhalen door middel van toneel, dans, beeldprojectie in samenwerking met Dansnest en de buurtbewoners.
Er zullen op verschillende tijden routes gestart worden op zowel vrijdagavond als zaterdagmiddag. Reserveer via info@stadstraat013.nl de gewenste dag en tijd

 

23 EN 24 JUNI

Stadstraat 013 - De Beleving

LOCATIE Startpunt Stadstraat t.h.v. Oudedijk

RESERVEREN is helaas niet meer mogelijk. 

17 JUNI 2017

reactie na try out:
"...met ontroering en een glimlach naar jullie voorstelling zitten kijken. Wat een prachtige voorstelling, poëtisch, grappig en dansant." (Maria Speth)

In het kader van talentontwikkeling en de samenwerking met Fontys Academie voor Danseducatie neemt choreografenduo van Dansnest Nana & Neel de eerstejaars studenten mee op hun pad in het makerschap.

Geïspireerd op een boek van Tosca Menten, Siem Subliem - en het ei van Jannes en na een korte ontmoeting met de schrijfster ontstond het idee voor de dansvoorstelling die een geheel eigen draai heeft gekregen.

STRUIS
We steken allemaal wel eens de kop in het zand, lopen op hoge poten of pronken met andermans veren, maar af en toe leggen we zelf een ei. Zo heb je niets, zo heb je alles.

 

17 JUNI 2017

Danseducatie Danst!

LOCATIE Podium Bloos, speelhuislaan 153, Breda

AANVANG 20.30 uur RESERVEREN 

https://danseducatiedanstzaterdagavond.entranz.nl

 

5 JUNI 2017

Vertrek op Pinkstermaandag tussen 14 tot 14.45 uur aan vrijetijdscentrum De Schelde op een ontdekkingstocht voor het hele gezin.

Gedurende een wandeltocht van iets meer dan twee kilometer ontdekt u de meest magische acts op het parcours. Wandel van de ene verbazing naar de andere. Of u nu eerder houdt van cultuur dan wel sportief bent aangelegen, er is voor ieder wat wils in de Polder Surprise. Geschikt voor iedereen van 0 tot 99 jaar! Het parcours (2,2 km) is makkelijk begaanbaar voor kinderen en kinderwagens. https://www.vrijetijdscentrumdeschelde.be/poldersurprise.

5 JUNI 2017

Polder Surprise Antwerpen 

LOCATIE Vrijetijdscentrum De Schelde Zandvliet

TIJD 14.00 uur

Deelname is gratis. Inschrijven is niet nodig.

23 APRIL 2017

Danseres Ivana Tomasevic al sinds 2014 bij Dansnest betrokken maakt haar debuut als maker op locatie. Tijdens de huiskamerroute toont zij als eigenzinnige danser een stuk op de binnenplaats van het voormalige Harley pand aan de Liniestraat. Met een knipoog naar de bikerswereld laat ze zien wat die ruimte met haar doet.

23 APRIL 2017

Expeditie Belcrum Huiskamerroute

LOCATIE wijk Linie - Belcrum nabij Breda Centraal

TIJD 13.00 en 14.30  

http://www.expeditielinie.nl/programma.html

15 APRIL 2017

Spring Event is de opening van het gloednieuwe Buurtpark in Geeren Zuid Breda. In samenwerking met de wijk realiseert Dansnest een choreografie met kinderen uit de omgeving van het park.

15 APRIL 2017

Spring Event

LOCATIE Buurtpark Geeren Zuid, Alard Duhamelstraat 

TIJD 14.30  en  15.30 

8 & 9 APRIL 2017

Dansnest in samenwerking met Nieuwe Veste en Lucifers Slagwerk. Een voorstelling die speciaal voor dit festival gerealiseerd wordt met het thema Grenzen. Voor meer informatie en reserveren: http://zuiderwaterliniefestival.nl

 

 

8 & 9 APRIL 2017

Zuiderwaterliniefestival 

LOCATIE Kasteelplein Breda

TIJD 8 april tussen 14.00 en 21.00 uur en 9 april tussen 13.00 en 16.00

 

 

1 april 2017

Performance tijdens het Internationaal Community Arts Festival i.s.m. danstalenten van Codarts Rotterdam. In een korte tijd wordt een voorstelling gerealiseerd waarbij bewegingsvrijheid en de rol van intimiteit in de openbare ruimte worden bevraagd. Het vindt plaats tijdens het Big Day Festival van Codarts in De Doelen en daarna op Rotterdam Centraal. Reserveren: http://www.icafrotterdam.com/nl/programma/2017-04-01 En het Big Day Festival: https://www.facebook.com/events/259720494460275/

 

1 april 2017

International Community Arts  Festival ICAF 2017

LOCATIE Rotterdam, verzamelen hoofdingang De Doelen TIJD 15.30

RESERVEREN http://www.icafrotterdam.com

 

27 JANUARI 2017

Around us Een station is de verzamelplaats van mensen die zich hier een korte tijd ophouden. Een openbare ruimte voor vertrek en aankomst, beeld, geluid, ontmoetingen en het decor van een samenwerking tussen componiste Dyane Donck en de choreografie van Dansnest. Dyane liet zich door de culturele diversiteit van de nabije wijk Liniekwartier inspireren tot een compositie. Dit gaf voor Dansnest en aanleiding om deze muzikale indrukken te visualiseren. De typische constructie en elementen van het station inspireerden Dansnest tot een choreografie die de Noord en Zuidzijde verbindt. Elementen zoals privacy en intimiteit vertalen zich naar een ervaring met dans en dialoog tussen mens en omgeving. Kijken en bekeken worden, dans en beweging vloeien in elkaar over bij de indringende muziek van Dyane die je in gedachten doet reizen naar andere oorden.

 

27 JANUARI 2017

Around Us

LOCATIE Station Breda, begin stationshal zuidkant Willemstraat
TIJDEN 19.00- 20.00 - 21.00 - 22.00 - 23.00  uur

 

 

Facebook